Berättelser från vandringar och skidresor i

EUROPA

med Lennart och Maria

OM VÅRA RESOR


Vi har vandrat och åkt skidor på flera ställen i Europa. Mest har det blivit i Alperna. Vi har också vandrat i svenska fjällen och pilgrimsvandrat i Spanien och Italien. Här är en lista på våra resor. Om det finns en knapp så finns det mera att läsa om resan.


Oftast har resan från Sverige gått med tåg - från 2016 bara med tåg för sommarvandringarna. Visst är det bra för miljön, men det finns flera andra argument för tåget - man kommer ända fram, det inbjuder till intressanta samtal, ingen tafsar på din kropp vid ombordstigningen.


Finns det en knapp finns det mer att läsa. Fler berättelser kommer efter hand.

Alperna runt vintern 2020

Januari och Februari 2020


Läs om resan på vår blogg eller titta på bilderna i bildspelet.

Traumveg München-Venedig

Juli 2019


En ganska okänd väg över Alperna och Dolomiterna. Vi påbörjade leden sommaren 2019 och tänker fortsätta när Europa öppnar igen.

Tour Monte Rosa - TMR

Juli 2017


Leden går runt hela Monte Rosa-massivet, Alpernas största massiv. Vi gick från Zermatt till Saas-Fee på sydsidan av massivet. Maria besteg Breithorn 4164 möh.

Via Francigena

Maj juli 2016, oktober åren 2017 - 2019


En pilgrimsled från Canterbury i England till Peterskyrkan i Rom. Vi vandrar leden från Orsières i Schweiz mot Rom i etapper. Vi publicerar vartefter vi går och har tid att skriva. Gå till vår reseberättelse och läs.

Alta Via 2 - Grand Paradiso

Juli 2015


Leden går rakt igenom detta fantastiskt sköna och vilda område söder om Aostadalen. En tur som rekommenderas innan fler hittar den. Ännu är det relativt få som går denna rutt.

E5 del 1 och 2

Juli 2013 och juli 2014


E5 går från Bretagne till Verona. Vi har vandrat delen från Konstanz vid Bodensjön till Verona. Det är en omväxlande led, krävande stundtals och mycket vandring på väg i skogen. Man ser få vandrare utanför den centrala biten mellan Oberstdorf och Zams.

Alta Via 4 Dolomiterna

Juli 2011


Vi vandrade denna led på delen från Innerfelttal till Calalzo di Cadore. Vi besteg Mone Paterno. Avslutade med en vandring från Passo Falzarego till Cortina.

Haute Route

Juli 2010


Vandringsleden från Chamonix till Zermatt. Den vackraste turen vi har gjort. Vi valde den långa varianten som man kan vandra utan guide och utan att korsa glaciärer.

Camino di Santiago

2009, 2012, 2015 och 2018


Camino di Santiagio är en lång led som vi delade upp i fyra etapper. Start i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike och avslut vid katedralen i Santiago de Compostela. Etappgränser i Pamplona, Fromista och Leon. Hela vandringen är 770 km och tar ca en månad.

Hendaye till Biarritz

Juli 2009


Denna korta vandring gjordes ihop med första etappen på Camino di Santiago. En vandring längs franska atlantkusten. Härlig sommarvandring.

Dagsturer i Val Gardena

Juli 2008


Vi gjorde dagsturer runt Langkofel och Plattkofel, korsade Sellamassivet. Klättrade uppför via ferrata Brigada Tridentina. Gjorde ett misslyckat försök med via ferrata på Plattkofel.


Alta Via 2 Dolomiterna

Juli 2006


Här gick vi delen från Brixen/Bressanone till Malga Ciapella. Detta var första sommarbesöket i Dolomiterna, en kär bekantskap.

Tour Mont Blanc - TMB

Juli 2002


En av alpernas mest kända turer. Numera lär den var så befolkad att det inte är riktigt kul längre. Detta var vår första vandring i Alperna från tiden innan vi hade digitalkameror.

Använd kontaktformuläret om du vill nå Lennart och Maria.